V. Dünya Oyun Oynama Günü

V. Dünya Oyun Oynama Günü / The Fifth World Play Day

Oyun Oynama Günü Logo

Marmara Üniversitesi Atatürk Eğitim Fakültesi İlköğretim Bölümü Okul Öncesi Öğretmenliği Ana Bilim Dalı ev sahipliğinde dört yıldır düzenlenmekte olan “Dünya Oyun Oynama Günü-Türkiye Etkinlikleri” web sayfasına hoş geldiniz.

Dünya Oyun Oynama Günü’nün ev sahipliğini 2010 yılından itibaren Marmara Üniversitesi Atatürk Eğitim Fakültesi İlköğretim Bölümü Okul Öncesi Öğretmenliği Ana Bilim Dalı olarak sürdürmekte olduğumuzu belirterek, etkinliğin bu yıl beşincisini FMV Işık Okulları işbirliği ile gerçekleştirmekten dolayı son derece kıvançlı olduğumuzu ifade etmek isteriz. Ayrıca, bu yıl Dünya Oyun Oynama Günü’nün beşinci yıl kutlamaları da gerçekleştirilecektir. Bu amaçla 11 Mayıs 2014 tarihinde sizleri Nezahat Gökyiğit Botanik Bahçesinde yapacağımız “5. Yıl” kutlamalarına davet etmek istiyoruz.

Dünya Oyun Oynama Günü Etkinliğinin koordinatörlüğü beş yıldır Fakültemiz İlköğretim Bölümü Okul Öncesi Öğretmenliği ABD’dan Yrd. Doç. Dr. Işık Kamaraj tarafından sürdürülmektedir.

Ülkemizde beşinci kez düzenlenecek olan bu etkinliğin, 10-13 Mayıs 2014 tarihleri arasında Marmara Üniversitesi Göztepe Yerleşkesinde ve FMV Işık Okullarının Erenköy, Nişantaşı, Ayazağa, İspartakule ve Tuzla olmak üzere beş farklı kampüsünde eş zamanlı olarak gerçekleştirilmesi planlanmıştır. Bu kapsamda V. Dünya Oyun Oynama Günü etkinliğinin bu yılki ana teması “Oyun Oynamak İçin Zaman Yaratıyoruz: 28 Mayıs Dünya Oyun Oynama Günü” olarak belirlenmiştir.

Etkinliklerimize oyun oynamanın önemi ile ilgilenen akademisyenleri, araştırmacıları, üniversite temsilcilerini, Milli Eğitim Bakanlığı Okul Öncesi Eğitimi Genel Müdürlüğü temsilcilerini ve Kültür ve Turizm Bakanlığı temsilcilerini, Unicef Türkiye Temsilcilerini, Unesco Türkiye Temsilcilerini, okul öncesi eğitimcileri ve okul öncesi öğretmenliği abd. öğrencilerini, sınıf öğretmenlerini ve sınıf öğretmeni öğretmen adaylarını, özel eğitim bölümü öğrencilerini ve öğretmenlerini, oyun oynamayı destekleyen ve oyun oynamayı seven kişi (çocuk) ve kurumları davet ediyoruz.

Etkinlikler 10 Mayıs 2014 tarihinde FMV Özel Erenköy Işık Okulları Konferans Salonunda yapılacak V. Dünya Oyun Oynama Günü Paneli ile başlayacak olup detaylı bilgilere aşağıdaki internet adresinden ulaşılabilir.

V. Dünya Oyun Oynama Günü Etkinliklerine ilişkin detayları öğrenmek için Fakültemiz internet sayfasında yer alan http://okl.aef.marmara.edu.tr/sayfalar/v-dunya-oyun-oynama-gunu bölümden gerekli bilgilere ulaşılabilir.

Etkinliklerimize katılmak isteyen değerli katılımcıları Üniversitemiz Göztepe Yerleşkesine ve FMV Işık Okullarının FMV Erenköy Işık Okulları Konferans Salonunda düzenlenecek olan panelde misafir etmekten mutluluk duyacağımızı belirterek yapılacak etkinliklerin başarılı geçmesini dileriz.

Prof. Dr. Ramazan ÖZEY

Tema: “Oyun Oynamak İçin Zaman Yaratıyoruz: 28 Mayıs Dünya Oyun Oynama Günü”

Tarih : 10-13 Mayıs 2014

Yer : Panel ve diğer etkilikler farklı mekanlarda yapılacaktır. Lütfen etkinlik programına bakınız.

Kayıt

Panelin yapılacağı konferans salonunun ve katılım belgelerinin düzenlenebilmesi için FMV Özel Erenköy Işık Anaokulu Müdür Yardımcısı Didem Aygün’ün daygun[ at ]fmv.edu.tr e-posta adresine Kayıt formunu doldurularak gönderilmesi gerekmektedir.

Ulaşım

Özel bir ulaşım bulunmamakla beraber Marmara Üniversitesi Göztepe Kampüsü çok elverişli bir konumdadır ve aşağıda çeşitli ulaşım yolları hakkında kısa bilgi verilmektedir.

Marmara Üniversitesi Göztepe Yerleşkesine ulaşım:

İETT ile ulaşım, kampüse yakın duraklardan geçen otobüslerin listesini görmek için Tıklayınız.

İDO ile ulaşım, kampüse en yakın terminalin (Kadıköy terminali) tarifesi için Tıklayınız. İDO ile Kadıköy'e ulaştıktan sonra yukarıdaki listeden öğrenebileceğiniz otobüslerle ve ya minibüs ile kampüse ulaşabilirsiniz.

TCDD ile ulaşım, Kampüsümüz T.C.D.D Haydarpaşa-Gebze hattı Feneryolu durağına yürüyüş mesafesindedir. Bu duraktan geçen tren saatleri için Tıklayınız.

Kampüsü Google Maps'den Görmek için Tıklayınız

FMV Özel Erenköy Işık Anaokulu Konferans Salonuna Ulaşım İçin:

Adres: Sinan Ercan Cad. No:17 Erenköy / İSTANBUL

Tel: 0216 385 31 47

V. Dünya Oyun Günü Etkinlik Haritası / The Fifth World Play Day activities map

Büyük görmek için tıklayın.  / Click for Large image

Konaklama ve Yemek

Etkinliklere katılımda konaklama ve öğle yemeği hizmeti verilmeyecektir. Panelde çay-kahve ikramı yapılacaktır.

Tel: + 90 216 336 36 86/137
e-posta: oyungunu[ at ]hotmail.com

Destekleyenler*

Dünya Oyun Oynama Günü “5. Yıl” Kutlama Etkinlikleri Program:

16:00-17:00 Nezahat Gökyiğit Botanik Bahçesi Turu

Dünya Oyun Oynama Günü Kapanış Töreni öncesinde, Nezahat Gökyiğit Botanik Bahçesi'nde yetişkinler için rehber eşliğinde tur programı düzenlenecektir.

Tur programı kapsamında bahçenin tarihi bahçemizde bulunan, dünyanın değişik yerlerinden bitki örnekleri, bitki koleksiyonları, yok olma tehdidiyle karşı karşıya olan türler ve tıbbi bitkiler bahçesinde yer alan bitkiler görülecektir. Tur programı esnasında tur rehberinin bitkilerle ilgili birbirinden ilginç hikâyeleri, tur programına renk katacaktır.

Not: Tur programına katılmak için 0216 456 44 37 no’lu telefona kayıt yaptırılması gereklidir.

17:00-17:30      : Dünya Oyun Oynama Günü Alanı Açılış Töreni

17:30-18:30      : Dünya Oyun Oynama Günü “5. Yıl” Töreni

18:30-19:00      : İkram ve Kapanış.

Nezahat Gökyiğit Botanik Bahçesi

Adres: Ataşehir Atatürk Mahallesi, Fatih Sultan Mehmet Caddesi, TEM Otoyolu Anadolu Otoyol Kavşağı PK:81120 İstanbul

Telefon: +90 216 456 44 37 Fax: +90 216 456 44 38

Websitesi: http://www.ngbb.org.tr/tr/

http://www.ngbb.org.tr/tr/iletisim.html Bu linkten Nezahat Gökyiğit Botanik Bahçesi'nin krokisi ve toplu taşıma araçlarına ulaşılabilir.

Bu sayfa Preschool Teacher Education tarafından en son 05.11.2023 22:03:49 tarihinde güncellenmiştir.