Türkiye Xı. Dünya Oyun Oynama Günü / The Tenth World Play Day

Değerli Misafirlerimiz,

Bu yıl, hem ülkemizde hem de tüm dünyada yaşanan pandemi, deprem, çığ ve yangın gibi doğal afetlerden dolayı Dünya Oyun Oynama Günü’müzün XI. temasını “Psiko-Sosyal Destek Olarak Oyun: Doğal Afetler” olarak belirledik. Yaşanan doğal afetlerin en sonuncusu pandemi olmuş ve bu süreçte hem ülkemizde hem de dünyada pek çok ülkede, insanlar uzun süre evde kalmak zorunda kalmışlardır.

Dünya Oyun Oynama Günü’nde ev ortamında ebeveynlerin çocukları ile birlikte oynayacakları oyunlar ve etkinlikler hazırlanmıştır. Bu oyunların ve etkinliklerin siz ebeveynlerin ve çocuklarınızın iyi olma haline, psikolojik dayanıklılığının artmasına ve aile bağlarının güçlenmesine destek olacağı düşünülmektedir.

27 Mayıs-31 Mayıs 2020 tarihleri arasında gerçekleştireceğimiz Dünya Oyun Oynama Günü’müzü, 28 Mayıs’ta tüm dünya ile aynı anda Türkiye olarak bizler de kutlayacağız. Dünya Oyun Oynama Günü etkinlik programında, oyun ve etkinliklere ilişkin sizlere destek olacak youtube ve internet kanallarına yer verilmiştir. Bu kanalları kullanarak oynayacağınız oyunlar ve etkinliklere ilişkin fikirler edinebilirsiniz.

Dünya Oyun Oynama Günü etkinlik programında yedi tema “Dansın İyileştirici Gücü, Müziğin İyileştirici Gücü, Sanatın İyileştirici Gücü, Çocuk Edebiyatının İyileştirici Gücü, Dramanın İyileştirici Gücü, Oyunun İyileştirici Gücü, Ailenin ve Evin İyileştirici Gücü” olarak belirlenmiştir. Bu yedi tema doğrultusunda her güne yedi aktivite, birbirini tamamlayacak şekilde bütünleştirilerek yerleştirilmiştir. Sizlerin bu sıralamaya göre etkinlikleri yapmanızı tavsiye ediyoruz. Etkinliklere ilişkin süre ve saati, evinizin koşullarına göre belirleyebilirsiniz. Yedi etkinliği sabah saatlerinden başlayarak; sabah iki-üç etkinlik, öğleden sonra iki-üç etkinlik ve akşam bir etkinlik olacak şekilde planlayabilirsiniz. Ya da etkinlikleri iki-üç haftaya bölerek de yapabilirsiniz.

Dünya Oyun Oynama Günü etkinlik programındaki etkinlikler, öncelikle okul öncesi dönem çocuklarına yönelik hazırlanmıştır. İlkokul çocukları da etkinlik programındaki etkinlikleri paralel şekilde yapabilirler. İlkokul çocuklarına yönelik olarak oyun ve diğer etkinliklerin daha zor aşamaları ilave edilerek hazırlanmaya çalışılmıştır.  

Ayrıca “XI. Dünya Oyun Oynama Günü Paneli’nde” alan uzmanları bu yıl belirlediğimiz tema doğrultusunda konuşmalar gerçekleştirecektir. Hem panel hem de etkinlikleri ekte bulabilirsiniz.

Dünya Oyun Oynama Gününüz kutlu olsun…

 

Prof. Dr. Ozana Ural                                                                  Prof. Dr. Ahmet Şükrü ÖZDEMİR

Okul Öncesi Eğitimi Anabilim Dalı Başkanı                                  Atatürk Eğitim Fakültesi Dekanı

 


Bu sayfa Preschool Teacher Education tarafından en son 11.05.2021 04:53:34 tarihinde güncellenmiştir.

HIZLI ERİŞİM