Türkiye XIV. Dünya Oyun Oynama Günü

  • Türkiye XIV. Dünya Oyun Oynama Günü PANEL, ETKİNLİK ve PROGRAM için TIKLAYINIZ. (24-Mayıs 02 Haziran 2023)
  • Türkiye XIV. CLICK HERE for World Play Day PANEL, EVENT and PROGRAM. (24-May 02 June 2023)

     

Değerli Misafirlerimiz,

 

Bu yıl Türkiye Cumhuriyeti’mizin 100. Yılında XIV. Türkiye Dünya Oyun Oynama Günü Panel ve Etkinliklerini hazırlamaktan dolayı son derece mutlu ve gururluyuz.

Bu sene aramızdan ayrılan Türkiye’de Okul Öncesi Eğitim alanında yapmış olduğu kıymetli çalışmalarla daima hatırlayacağımız ve Türkiye’de Dünya Oyun Oynama Günü’nün kutlanması ve yaygınlaştırılması konusunda değerli destekleri ile her zaman yanımızda olan duayen hocamız Prof. Dr. Ayla Oktay anısına ithafen panel ve etkinlikler hazırlanmıştır. Ayrıca, yine bu yıl aramızdan ayrılan ve Türkiye’de Dünya Oyun Oynama Günü’nün kutlanması ve yaygınlaştırılması konusunda değerli destekleri ile her zaman yanımızda olan İtalya’dan bir başka değerli uzman Sayın Giorgio Bartolucci Ghelli anısına etkinlikler ithaf edilmiştir.

Ülkemizde 06 Şubat 2023 tarihinde Kahramanmaraş merkezli yaşanan deprem on ilimizde en çok çocukları ve aileleri etkilemiştir. Bu yıl, Dünya Oyun Oynama Günü’nde doğal afetin etkilerinin azaltılmasında oyun aracılığı ile çocuklara, ailelerine ve eğitimcilere destek olmak amacıyla “Kültürel ve Kültürlerarası Oyun: Kültürel Kurumlar” başlığı belirlenmiştir.

“Kültürel ve Kültürlerarası Oyun: Kültürel Kurumlar” başlığında, İstanbul’da bulunan iki kültürel kurumla iş birliği gerçekleştirilmiştir. Bu kurumlar İstanbul Oyuncak Müzesi ve Ataşehir Belediyesi Düştepe Oyun Müzesi’dir. İstanbul Oyuncak Müzesi’nin kalıcı koleksiyonları arasında bulunan Nürnberg oyuncaklarından Bebek Evleri ve Kağıt Tiyatro’ya yer verilirken Ataşehir Belediyesi Düştepe Oyun Müzesi’nin Alice Harikalar Diyarı’nda masal kitabı ile dans dramasına yer verilmiştir.

“Kültürel ve Kültürlerarası Oyun: Kültürel Kurumlar” temamızda yer alan Geleneksel Oyunlar “Üç Kuşağın Oyunları”, Marmara Üniversitesi Atatürk Eğitim Fakültesi Temel Eğitim Bölümü Okul Öncesi Öğretmenliği Anabilim Dalı 2022-2023 Eğitim-Öğretim Yılı Bahar Dönemi Topluma Hizmet Uygulamaları dersi kapsamında 2. Sınıf öğrencilerimizin katkıları ile hazırlanmıştır. Bu tema ile üç başlıkta (1. Genç Kuşakların Oynadığı Oyunlar, Anne-Babalarımızın Oynadığı Oyunlar, 3. Büyükanne-Büyükbabalarımızın Oynadığı Oyunlar) geleneksel oyunlar belirlenmiştir. Bu temaya ait “XIV. Dünya Oyun Oynama Günü Etkinlik Programına” anabilim dalı sayfamızdan ulaşabilirsiniz.

24 Mayıs 2023-31 Mayıs 2023 tarihlerinde “XIV. Dünya Oyun Oynama Günü Panelimizi” çevrim içi ve yüz yüze yapacağız. 24 Mayıs 2023-02 Haziran 2023 tarihleri arasında da etkinliklerimizi gerçekleştireceğiz. Hem çevrimiçi panelimize hem de etkinliklerimize anabilim dalı sayfalarımızdan ulaşabilirsiniz. 

Türkiye Dünya Oyun Oynama Günü panel ve sosyal-kültürel etkinlik koordinatörlüğü, Okul Öncesi Öğretmenliği Anabilim Dalımızdan Dr. Öğr. Üyesi Işık Kamaraj tarafından on dört yıldır sürdürülmektedir.

28 Mayıs Dünya Oyun Oynama Gününüz kutlu olsun…

 

 

 

Dr. Öğr. Üyesi Işık KAMARAJ                                                                 Prof. Dr. Gülden UYANIK

Türkiye XIV. Dünya Oyun Oynama Günü          Okul Öncesi Öğretmenliği Anabilim Dalı Başkanı

Koordinatörü                                                                                     Temel Eğitim Bölüm Başkanı  

HIZLI ERİŞİM