Türkiye XIII. Dünya Oyun Oynama Günü Çevrimiçi Paneli ve Programı / TURKEY XIII. WORLD PLAY DAY ONLINE PANEL GAME WITH NATURAL and OPEN-ENDED MATERIALS: UNSTRUCTURED PLAY

Geçtiğimiz iki yıldan beri hem ülkemizde hem de tüm dünyada yaşanan Covid-19 salgının devam etmesi nedeniyle insanlar dönem dönem zorunlu olarak evde kalmaya devam etmiştir. Ülkemizdeki pandemi koşullarının halen devam etmesi nedeniyle bu yıl hazırlanan panel ve diğer etkinliklerin hibrit şekilde gerçekleştirilmesi planlanmıştır. Bu yıl on üçüncüsünü gerçekleştireceğimiz Dünya Oyun Oynama Günü’nün belirlenen teması “Doğal ve Açık Uçlu Materyallerle Oyun: Yapılandırılmamış Oyun’dur”.

09 Mayıs-14 Mayıs 2022 tarihleri arasında gerçekleştireceğimiz “XIII. Dünya Oyun Oynama Günü Çevrimiçi Panelimizde” alan uzmanları bu yıl belirlediğimiz ““Doğal ve Açık Uçlu Materyallerle Oyun: Yapılandırılmamış Oyun” temasında konuşmalar gerçekleştirecektir. Hem çevrimiçi panelimize hem de etkinliklerimize anabilim dalı sayfalarımızdan ulaşabilirsiniz.

Etkinlikler ise, Marmara Üniversitesi Atatürk Eğitim Fakültesi Temel Eğitim Bölümü Okul Öncesi Öğretmenliği Anabilim Dalı 2021-2022 Eğitim-Öğretim Yılı Bahar Dönemi Topluma Hizmet Uygulamaları dersi kapsamında 2. Sınıf öğrencilerimizin katkıları ile hazırlanmıştır. “XIII. Dünya Oyun Oynama Günü Etkinlik Programına” anabilim dalı sayfamızdan ulaşabilirsiniz.

Dünya Oyun Oynama Günü etkinlik programlarındaki oyunlar ve atölye çalışmaları okul öncesi dönem, ilkokul çocukları ve yetişkinlere yönelik olarak hazırlanmıştır. Bu etkinliklerin bir bölümü Zoom Toplantısı olarak gerçekleştirilirken bir kısmı da gerçek ortamda yapılacaktır. Etkinlikler, atölye çalışmaları ve oyun oynama etkinlikleri şeklinde planlanmıştır.

Dünya Oyun Oynama Günü panel ve sosyal-kültürel etkinlik koordinatörlüğü, Okul Öncesi Öğretmenliği Anabilim Dalımızdan Dr. Öğr. Üyesi Işık Kamaraj tarafından on üç yıldır sürdürülmektedir.

28 Mayıs Dünya Oyun Oynama Gününüz kutlu olsun…

Prof. Dr. Ozana Ural

Okul Öncesi Öğretmenliği Anabilim Dalı Başkanı