XII. Dünya Oyun Oynama Günü Çevrimiçi Paneli

Değerli Misafirlerimiz,

Geçtiğimiz yıldan beri hem ülkemizde hem de tüm dünyada yaşanan Covid-19 salgının devam etmesi nedeniyle insanlar dönem dönem zorunlu olarak evde kalmaya devam etmişlerdir.  Bu yıl da geçtiğimiz yıl gibi, Dünya Oyun Oynama Günü’nde ev ortamında ebeveynlerin çocukları ile birlikte oynayabilecekleri oyunlar hazırlanmıştır. Dünya Oyun Oynama Günü’nde bu yıl iki tema belirlenmiştir. Bu temalarımız; “Kültürel Yollar Olarak Oyun: Evrensel Gelişim” ve “Kuşaklar Arası Oyun: Üç Kuşak Bir Arada” başlıklarındadır.

“Kültürel Yollar Olarak Oyun: Evrensel Gelişim” başlıklı birinci temamız Marmara Üniversitesi’nin ortak ülke olarak yer aldığı “Oyun, Eğitim, Oyuncak ve Dil (PETaL) Erasmus Mundus Yüksek Lisans Programı işbirliğinde Yüksek Lisans öğrencimizin katkıları ile hazırlanmıştır. Dünya Oyun Oynama Günü etkinlik programında; Endonezya, Meksika, Rusya, Vietnam, Kazakistan, Arnavutluk, Arjantin, Brezilya, Çin, Hong Kong, Güney Kore, Kolombiya, Amerika, İtalya, Polonya, Azerbaycan, Yunanistan ve Türkiye’nin bulunduğu on sekiz ülkenin geleneksel oyunlarına yer verilmiştir.

“XII. Dünya Oyun Oynama Günü Etkinlik Programına”, 31 Mayıs 2021 tarihinden itibaren her güne bir ülkenin (Endonezya, Meksika, Rusya, Vietnam, Kazakistan, Arnavutluk, Arjantin, Brezilya, Çin, Hong Kong, Güney Kore, Kolombiya, Amerika, İtalya, Polonya, Azerbaycan, Yunanistan ve Türkiye) oyunu gelecek şekilde başlayabilirsiniz. Sosyal-kültürel etkinlik programında oyunlara ilişkin sizlere destek olacak YouTube kanallarına yer verilmiştir. Bu kanalları kullanarak, oynayacağınız oyunlara ilişkin fikirler edinebilirsiniz. Dünya Oyun Oynama Günü etkinlik programlarındaki oyunlar okul öncesi dönem, ilkokul çocukları ve yetişkinlere yönelik olarak hazırlanmıştır.

“Kuşaklar Arası Oyun: Üç Kuşak Bir Arada” başlıklı ikinci temamız ise, Marmara Üniversitesi Atatürk Eğitim Fakültesi Temel Eğitim Bölümü Okul Öncesi Eğitimi Anabilim Dalı 2020-2021 Eğitim-Öğretim Yılı Bahar Dönemi Topluma Hizmet Uygulamaları dersi kapsamında 2. Sınıf öğrencilerimizin katkıları ile hazırlanmıştır. Bu tema ile üç başlıkta (1. Genç Kuşakların Oynadığı Oyunlar, Anne-Babalarımızın Oynadığı Oyunlar, 3. Büyükanne-Büyükbabalarımızın Oynadığı Oyunlar) geleneksel oyunlar belirlenmiştir. Bu temaya ait “XII. Dünya Oyun Oynama Günü Etkinlik Programına” anabilim dalı sayfamızdan ulaşabilirsiniz. Bu etkinliklere de 18 Haziran 2021 tarihinden başlayarak her güne bir başlıktaki oyunlar gelecek şekilde oynamaya başlayabilirsiniz.

24 Mayıs-28 Mayıs 2021 tarihleri arasında gerçekleştireceğimiz “XII. Dünya Oyun Oynama Günü Çevrimiçi Panelimizi” 28 Mayıs’ta tüm dünya ile aynı anda Türkiye olarak bizler de kutlayacağız. “XI. Dünya Oyun Oynama Günü Çevrimiçi Paneli’nde” alan uzmanları bu yıl belirlediğimiz “Kültürel Yollar Olarak Oyun: Evrensel Gelişim” teması doğrultusunda konuşmalar gerçekleştirecektir. Hem çevrimiçi panelimize hem de etkinliklerimize anabilim dalı sayfalarımızdan ulaşabilirsiniz.

“XII. Dünya Oyun Oynama Günü Çevrimiçi Paneli” (Türkçe-İngilizce)

1. Panel programı (Türkçe)

2. Panel Programı (İngilizce) 

“XII. Dünya Oyun Oynama Günü Etkinlik Programlarına”

“Kültürel Yollar Olarak Oyun: Evrensel Gelişim” (Türkçe-İngilizce)

3. Kültürel Yollar Olarak Oyun: Evrensel Gelişim Etk. Programı (Türkçe)

4. Kültürel Yollar Olarak Oyun: Evrensel Gelişim Etk. Programı (İngilizce)

“Kuşaklar Arası Oyun: Üç Kuşak Bir Arada” (Türkçe)

sayfalarından ulaşılabilir.

Dünya Oyun Oynama Günü panel ve sosyal-kültürel etkinlik koordinatörlüğü, Okul Öncesi Eğitimi Anabilim Dalımızdan Dr. Öğr. Üyesi Işık Kamaraj tarafından on iki yıldır sürdürülmektedir.

28 Mayıs Dünya Oyun Oynama Gününüz kutlu olsun…

 

Prof. Dr. Ozana Ural                                                  Prof. Dr. Seyfi KENAN  

Okul Öncesi Eğitimi Anabilim Dalı Başkanı               Atatürk Eğitim Fakültesi Dekanı

 
 

Bu sayfa Preschool Teacher Education tarafından en son 18.05.2021 11:30:22 tarihinde güncellenmiştir.

HIZLI ERİŞİM