VII. Dünya Oyun Oynama Günü

VII. Dünya Oyun Oynama Günü / The Seventh World Play Day

Değerli Katılımcılar,

Marmara Üniversitesi Atatürk Eğitim Fakültesi İlköğretim Bölümü Okul Öncesi Öğretmenliği Ana Bilim Dalı tarafından 07-13 Mayıs 2016 tarihinde Kadıköy Belediyesi işbirliği ile düzenlenecek olan “Türkiye VII. Dünya Oyun Oynama Günü Konferansı ve Etkinlikleri” web sayfasına hoş geldiniz.

Ülkemizde yedinci kez düzenlenecek olan bu etkinlik, 07-13 Mayıs 2016 tarihleri arasında Marmara Üniversitesi Göztepe Yerleşkesinde, TAK Tasarım Atölyesi Kadıköy’de ve İstanbul’da bulunan dört okulda; Kadıköy 60. Yıl Anadolu İlkokulu, İhsan Sungu İlkokulu, Halil Türkkan Ortaokulu Koşuyolu, Ali Fuat Cebesoy İlkokulu (Anasınıfı) işbirliği ile gerçekleştirilecektir. Bu kapsamda Türkiye VII. Dünya Oyun Oynama Günü etkinliğinin bu yıl belirlenen ana teması “Oyun Oynamak İçin Özgürlük Veriyoruz: Çocuk Dostu İstanbul”dur. 11 Mayıs’ta Marmara Üniversitesi Dr. İbrahim Üzümcü Kültür Merkezi’nde yapılacak olan konferansa Çocuk Dostu Şehirler Avrupa Ağı Eş Kurucusu Dr. Jan van Gils konuşma yapmak üzere katılacaktır. Konferansta Çocuk Dostu Şehirler ve Çocuk Dostu Şehirlerin oluşturulmasında Dünya Oyun Oynama Günü’nün önemi tartışılacaktır.

Dünya Oyun Oynama Günü’nün ev sahipliğini Kadıköy Belediyesi ile birlikte yedinci kez gerçekleştirmekten dolayı son derece kıvançlıyız. Türkiye VII. Dünya Oyun Oynama Günü Etkinliği koordinatörlüğü yedi yıldır Fakültemiz İlköğretim Bölümü Okul Öncesi Öğretmenliği Anabilim Dalı’ndan Yrd. Doç. Dr. Işık Kamaraj tarafından sürdürülmektedir.

Konferansa oyun oynamanın önemi ile ilgilenen akademisyenleri, araştırmacıları, üniversiteleri, Milli Eğitim Bakanlığı Okul Öncesi Eğitimi Genel Müdürlüğü’nü ve Kültür ve Turizm Bakanlığı temsilcilerini, Unicef Türkiye Temsilciliğini, Unesco Türkiye Temsilciliğini, okul öncesi eğitimcileri ve okul öncesi öğretmenliği öğrencilerini, ilköğretim sınıf öğretmenlerini ve sınıf öğretmeni öğretmen adaylarını, oyun oynamayı destekleyen ve oyun oynamayı seven kişi ve kurumları davet ediyoruz.

07 Mayıs 2016 tarihinde Kadıköy Belediyesi Tasarım Atölyesi Kadıköy’de anne-babaların ve çocukların katılımı ile atölye ve sanat çalışmaları gerçekleştirilecek aynı zamanda Belgesel Film gösterimi (Mangala Oyunu) gerçekleştirilecektir. 09-13 Mayıs 2016 tarihleri arasında Dünya Oyun Oynama Günü sergisi ve 11 Mayıs 2016 tarihinde bir konferans gerçekleştirilecektir. 09-13 Mayıs tarihleri arasında Marmara Üniversitesi işbirliği ile Kadıköy 60. Yıl Anadolu İlkokulu, İhsan Sungu İlkokulu, Halil Türkkan Ortaokulu ve Ali Fuat Cebesoy İlkokulu’nda çeşitli kutlamalar yapılacaktır.

Konferans ve VII. Dünya Oyun Oynama Günü Etkinliklerine ilişkin detayları öğrenmek için Fakültemiz internet sayfasında yer alan http://okl.aef.marmara.edu.tr/sayfalar/vii-dunya-oyun-oynama-gunu bölümden gerekli bilgilere ulaşılabilir.

Konferans ve diğer etkinliklerimize katılmak isteyen değerli katılımcıları üniversitemizde ve diğer etkinlik mekanlarında misafir etmekten mutluluk duyacağımızı belirterek konferansın ve yapılacak etkinliklerin başarılı geçmesini dileriz.

Prof. Dr. Ozana URAL
İlköğretim Bölüm Başkanı ve
Okul Öncesi Öğretmenliği
Ana Bilim Dalı Başkanı

Prof. Dr. Ahmet Şükrü ÖZDEMİR
Dekan
Atatürk Eğitim Fakültesi

• Konferansın Ana Teması    : Oyun Oynamak İçin Özgürlük Veriyoruz: Çocuk Dostu İstanbul
  • Tarih                              : 11 Mayıs 2016
  • Yer                                 : Marmara Üniversitesi Dr. İbrahim Üzümcü Kültür Merkezi Göztepe Yerleşkesi /İstanbul
  • Konferans Programını pdf olarak buradan indirebilirsiniz.
  • The conference program downloaded from here as pdf.
  • KAYIT
  • Ön Kayıt
  • Panel salonunun düzenlenebilmesi için ÖN KAYIT yapılması gerekmektedir. Aşağıdaki KAYIT formunun doldurularak Yrd. Doç. Dr. Işık Kamaraj'ın oyungunu@hotmail.com e-posta adresine gönderilmesi gerekmektedir.
  • ULAŞIM
  • İETT ile ulaşım, kampüse yakın duraklardan geçen otobüslerin listesini görmek için Tıklayınız.
  • İDO ile ulaşım, kampüse en yakın terminalin (Kadıköy terminali) tarifesi için Tıklayınız. İDO ile Kadıköy'e ulaştıktan sonra yukarıdaki listeden öğrenebileceğiniz otobüslerle ve ya minibüs ile kampüse ulaşabilirsiniz.
  • TCDD ile ulaşım, Kampüsümüz T.C.D.D Haydarpaşa-Gebze hattı Feneryolu durağına yürüyüş mesafesindedir. Bu duraktan geçen tren saatileri için Tıklayınız.
  • Kampüsü Google Maps'den Görmek için Tıklayınız
  • İLETİŞİM
  • Yrd. Doç. Dr. Işık KAMARAJ
    Marmara Üniversitesi
    Atatürk Eğitim Fakültesi
    İlköğretim Bölümü
    Okul Öncesi Öğretmenliği ABD.
    e-posta: oyungunu@hotmail.com
  • DUYURULAR
  • Konferans ve diğer etkinliklerle ilgili duyuruları buradan takip edebilirsiniz.

Bu sayfa Preschool Teacher Education tarafından en son 11.05.2021 04:52:27 tarihinde güncellenmiştir.