VI. Dünya Oyun Oynama Günü

VI. Dünya Oyun Oynama Günü / The Sixth World Play Day

Oyun Oynama Günü Logo

Değerli Katılımcılar

Marmara Üniversitesi Atatürk Eğitim Fakültesi İlköğretim Bölümü Okul Öncesi Öğretmenliği Ana Bilim Dalı tarafından 06-08 Mayıs 2015 tarihinde düzenlenecek olan “Türkiye VI. Dünya Oyun Oynama Günü Paneli ve Etkinlikleri” web sayfasına hoş geldiniz.

Ülkemizde altıncı kez düzenlenecek olan bu etkinlik, 06-08 Mayıs 2015 tarihleri arasında Marmara Üniversitesi Göztepe Yerleşkesinde, İstanbul Oyuncak Müzesinde ve Üsküdar Belediyesi Mehmet Naci Aköz Uçurtma Müzesi’nde gerçekleştirilecektir. Bu kapsamda VI. Dünya Oyun Oynama Günü etkinliğinin bu yıl belirlenen ana teması “Oyun Oynamak İçin Ortam Yaratıyoruz: Müzeler”dir. 06 Mayıs’ta Marmara Üniversitesi Enstitüler Konferans Salonunda yapılacak olan panele yurt içinden ve yurt dışından çeşitli konuşmacılar katılacaktır. Panelde Dünya Oyun Oynama Günü’nün Türkiye için anlam ve önemi ve oyun oynamaya ortam yaratmanın önemi ile ilgili konuşmalar yapılacaktır. Panelin başkanlığı, okul öncesi eğitimi alanının değerli hocalarından Maltepe Üniversitesi’nden Sayın Prof. Dr. Ayla Oktay tarafından yapılacaktır.

Dünya Oyun Oynama Günü’nün ev sahipliğini Marmara Üniversitesi Atatürk Eğitim Fakültesi İlköğretim Bölümü Okul Öncesi Öğretmenliği Ana Bilim Dalı olarak altıncı kez gerçekleştirmekten dolayı son derece kıvançlıyız. VI. Dünya Oyun Oynama Günü Etkinliğinin koordinatörlüğünü, altı yıldır Fakültemiz İlköğretim Bölümü Okul Öncesi Öğretmenliği ABD’dan Yrd. Doç. Dr. Işık Kamaraj tarafından sürdürülmektedir.

Panele, oyun oynamanın önemi ile ilgilenen akademisyenleri, araştırmacıları, üniversiteleri, Milli Eğitim Bakanlığı Okul Öncesi Eğitimi Genel Müdürlüğü’nü ve Kültür ve Turizm Bakanlığı temsilcilerini, Unicef Türkiye Temsilciliğini, Unesco Türkiye Temsilciliğini, okul öncesi eğitimcileri ve okul öncesi öğretmenliği öğrencilerini, ilköğretim sınıf öğretmenlerini ve sınıf öğretmeni öğretmen adaylarını, oyun oynamayı destekleyen ve oyun oynamayı seven kişi ve kurumları davet ediyoruz.

06 Mayıs 2015 tarihinde yapılacak olan panelden sonra, 07-08 Mayıs 2015 tarihinde VI. Dünya Oyun Oynama Günü kutlama etkinliklerine devam edilecektir. İstanbul Oyuncak Müzesi’nde topaç çevirme etkinlikleri, Üsküdar Belediyesi Mehmet Naci Aköz Uçurtma Müzesi’nde Uçurtma Yapımı atölye çalışması ve Marmara Üniversitesi’nde Mangala Oyun Şenliği ve çeşitli etkinlikler yapılacaktır.

Panel ve VI. Dünya Oyun Oynama Günü Etkinliklerine ilişkin detayları öğrenmek için Fakültemiz internet sayfasında yer alan http://okl.aef.marmara.edu.tr/sayfalar/vi-dunya-oyun-oynama-gunu/ bölümden gerekli bilgilere ulaşılabilir.

Panele ve diğer etkinliklerimize katılmak isteyen değerli katılımcıları üniversitemizde ve diğer etkinlik mekanlarında misafir etmekten mutluluk duyacağımızı belirterek panelin ve yapılacak etkinliklerin başarılı geçmesini dileriz.

İlköğretim Bölüm Başkanı ve

Prof. Dr. Ramazan ÖZEY

Panelin Ana Teması : Oyun Oynamak İçin Ortam Yaratıyoruz: Müzeler

Tarih                     : 06 Mayıs 2015

Yer                        : Marmara Üniversitesi Enstitüler Konferans Salonu Göztepe Yerleşkesi /İstanbul

KAYIT

Panel salonunun düzenlenebilmesi için ÖN KAYIT yapılması gerekmektedir. Yrd. Doç. Dr. Işık Kamaraj'ın oyungunu@hotmail.com e-posta adresine Kayıt formunu doldurularak gönderilmesi gerekmektedir.

e-posta: oyungunu@hotmail.com

ULAŞIM

Kadıköy/İstanbul /Türkiye
40.986049, 29.050115

DESTEKLEYENLER*

• Bilfen Okulları
  • Pegem Akademi

Bu sayfa Preschool Teacher Education tarafından en son 11.05.2021 04:52:20 tarihinde güncellenmiştir.