Türkiye X. Dünya Oyun Oynama Günü / The Tenth World Play Day

Marmara Üniversitesi Atatürk Eğitim Fakültesi Temel Eğitim Bölümü Okul Öncesi Eğitimi Ana Bilim Dalı tarafından 06-11 Mayıs 2019 tarihleri arasında yapılacak olan “Türkiye X. Dünya Oyun Oynama Günü Panel ve Etkinlikleri” web sayfasına hoş geldiniz.

Ülkemizde onuncu kez düzenlenecek olan etkinlikteki panel, 10 Mayıs 2019 tarihinde Marmara Üniversitesi Atatürk Eğitim Fakültesi Temel Eğitim Bölümü Okul Öncesi Eğitimi Ana Bilim Dalı ve Kadıköy Belediyesi işbirliği ile diğer etkinlikler ise, 06-11 Mayıs 2019 tarihleri arasında Marmara Üniversitesi Atatürk Eğitim Fakültesi Temel Eğitim Bölümü Okul Öncesi Eğitimi Ana Bilim Dalı, Marmara Üniversitesi Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Öğretimi Anabilim Dalı ve Kadıköy Belediyesi işbirliği ile gerçekleştirilecektir.

Bu kapsamda Türkiye X. Dünya Oyun Oynama Günü etkinliğinin bu yıl belirlenen ana teması “Sanal Bağlam Olarak Oyun: Dijital Oyunlar” dır. 06 Mayıs’ta Marmara Üniversitesi Atatürk Eğitim Fakültesi’nde başlayacak etkinlikler İstanbul’daki farklı mekanlarda sürdürülecektir. Çeşitli kurumlar ve Kadıköy Belediyesi’ne ait mekanlar, Kadıköy Belediyesi Çocuk Koruyucu Ruh Sağlığı Merkezi Çocuk Atölyeleri, Kadıköy 60. Yıl Anadolu İlkokulu, Halil Türkkan Ortaokulu, 3Dörtgen ve Nezahat Gökyiğit Botanik Bahçesi’nde çeşitli etkinlikler gerçekleştirilecektir.

10 Mayıs 2019 tarihinde Marmara Üniversitesi Enstitüler Binası Konferans Salonunda yapılacak olan panele yurt içinden çeşitli üniversitelerden öğretim üyeleri ve alan uzmanları konuşma yapmak üzere katılacaktır. Panelde, sanal bağlamdaki dijital oyunlar, teknoloji kullanımı incelenerek oyunun dijital zaman, yeşil zaman ve beden zamanı oluşturularak bu üç bağlamda oynanması arasındaki ilişkiler tartışılacaktır.

Dünya Oyun Oynama Günü’nün ev sahipliğini Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Öğretimi Anabilim Dalı, Kadıköy Belediyesi işbirliği ile birlikte onuncu kez gerçekleştirmekten dolayı son derece kıvançlıyız.

X. Dünya Oyun Oynama Günü Etkinliği koordinatörlüğünü on yıldır Fakültemiz Temel Eğitim Bölümü Okul Öncesi Eğitimi Anabilim Dalı Dr. Öğretim Üyesi Işık Kamaraj sürdürmektedir.

Panele oyun oynamanın önemi ile ilgilenen akademisyenleri, araştırmacıları, üniversiteleri, Milli Eğitim Bakanlığı Temel Eğitim Bölümünü ve Kültür ve Turizm Bakanlığı temsilcilerini, Unicef Türkiye Temsilciliğini, Unesco Türkiye Temsilciliğini, okul öncesi eğitimcileri ve okul öncesi öğretmenliği öğrencilerini, sınıf öğretmenlerini ve sınıf öğretmeni öğretmen adaylarını, anne-babaları, oyun oynamayı destekleyen, oyun oynamayı seven kişi ve kurumları davet ediyoruz.

Yapılması planlanan Panele ve X. Dünya Oyun Oynama Günü Etkinliklerine ilişkin detayları öğrenmek için Fakültemiz internet sayfasında yer alan http://okl.aef.marmara.edu.tr/notice/x-dunya-oyun-oynama-gunu-etkinlikleri/ bölümden gerekli bilgilere ulaşılabilir.

Panel ve diğer etkinliklerimize katılmak isteyen değerli katılımcıları etkinlik mekanlarında misafir etmekten mutluluk duyacağımızı belirterek panelin ve yapılacak etkinliklerin başarılı geçmesini dileriz.

Prof. Dr. Ahmet Şükrü ÖZDEMİR

• Panel Ana Teması   : “Sanal Bağlam Olarak Oyun: Dijital Oyunlar”
  • Tarih                     : 10 Mayıs 2019

Yer                        : Marmara Üniversitesi Enstitüler Binası Konferans Salonu

Göztepe Yerleşkesi/Kuyubaşı/İstanbul/Türkiye

• DUYURULAR
  • Panel ve diğer etkinliklerle ilgili duyuruları buradan takip edebilirsiniz.

Bu sayfa Preschool Teacher Education tarafından en son 05.11.2023 22:07:36 tarihinde güncellenmiştir.