Türkiye VIII. Dünya Oyun Oynama Günü / The Eight World Play Day

 

Türkiye VIII. Dünya Oyun Oynama Günü / The Eight World Play Day 

 

 

 

Değerli Katılımcılar,

Marmara Üniversitesi Atatürk Eğitim Fakültesi Temel Eğitim Bölümü Okul Öncesi Eğitimi Ana Bilim Dalı tarafından 02-07 Mayıs 2017 tarihleri arasında MEF Okulları ve Topkapı Sarayı Müzesi işbirliği ile düzenlenecek olan “Türkiye VIII. Dünya Oyun Oynama Günü Panel ve Etkinlikleri” web sayfasına hoş geldiniz.

 

Ülkemizde sekizinci kez düzenlenecek olan bu etkinlik, 02-07 Mayıs 2017 tarihleri arasında, MEF Okulları ve Topkapı Sarayı Müzesi işbirliği ile gerçekleştirilecektir. Bu kapsamda Türkiye VIII. Dünya Oyun Oynama Günü etkinliğinin bu yıl belirlenen ana teması “Kültürel Bağlam Olarak Oyun: Kültürel Öğrenme Ortamı” ve “Dilsel Bağlam Olarak Oyun: Sözlü Kültür” dür. 02 Mayıs’ta MEF Okulları Başakşehir Kampüsünde yapılacak etkinliklerin yanı sıra 03 Mayıs’ta Kadıköy Belediyesine bağlı Tasarım Atölyesi Kadıköy’de atölye çalışmaları ve 04-05 Mayıs’ta Topkapı Sarayı Müzesinde yapılacak çeşitli etkinliklerle devam edecektir. 06 Mayıs 2017’de Topkapı Sarayı Müzesi Konferans Salonunda ve 07 Mayıs 2017 tarihinde MEF Okulları Başakşehir Kampüsünde yapılacak olan iki panele yurt dışından ve yurt içinden çeşitli üniversitelerden öğretim üyeleri ve alan uzmanları konuşma yapmak üzere katılacaktır. Panelde, Oyunun Kültürel ve Dilsel Bağlam Olarak sunduğu fırsatların yanı sıra, kültürel öğrenme ortamını oluşturan Dünya Oyun Oynama Günü’nün aynı zamanda sözlü kültüre yaptığı katkılar da tartışılacaktır.

 

Dünya Oyun Oynama Günü’nün ev sahipliğini MEF Okulları ve Topkapı Sarayı Müzesi ile birlikte sekizinci kez gerçekleştirmekten dolayı son derece kıvançlıyız. Türkiye VIII. Dünya Oyun Oynama Günü Etkinliği koordinatörlüğünü sekiz yıldır Fakültemiz Temel Eğitim Bölümü Okul Öncesi Eğitimi Anabilim Dalı öğretim üyesi Yrd. Doç. Dr. Işık Kamaraj sürdürmektedir.

 

Panele oyun oynamanın önemi ile ilgilenen akademisyenleri, araştırmacıları, üniversiteleri, Milli Eğitim Bakanlığı Temel Eğitim Bölümünü ve Kültür ve Turizm Bakanlığı temsilcilerini, Unicef Türkiye Temsilciliğini, Unesco Türkiye Temsilciliğini, okul öncesi eğitimcileri ve okul öncesi öğretmenliği öğrencilerini, sınıf öğretmenlerini ve sınıf öğretmeni öğretmen adaylarını, oyun oynamayı destekleyen, oyun oynamayı seven kişi ve kurumları davet ediyoruz.

 

Yapılması planlanan Panellere ve VIII. Dünya Oyun Oynama Günü etkinliklerine ilişkin detayları öğrenmek için Fakültemiz internet sayfasında yer alan http://okl.aef.marmara.edu.tr/sayfalar/viii-dunya-oyun-oynama-gunu bölümden gerekli bilgilere ulaşılabilir.

Panel ve diğer etkinliklerimize katılmak isteyen değerli katılımcıları etkinlik mekanlarında misafir etmekten mutluluk duyacağımızı belirterek panellerin ve yapılacak etkinliklerin başarılı geçmesini dileriz.

 

Prof. Dr. Ozana URAL
Okul Öncesi Öğretmenliği
Ana Bilim Dalı Başkanı

 

 
 
Prof. Dr. Ahmet Şükrü ÖZDEMİR
Dekan
Atatürk Eğitim Fakültesi

 

 

 

  • Panel Ana Teması   : “Kültürel Bağlam Olarak Oyun: Kültürel Öğrenme Ortamı” ve “Dilsel Bağlam Olarak Oyun: Sözlü Kültür”
  • Tarih                     : 06 Mayıs 2017- 07 Mayıs 2017
  • Yer                        : Topkapı Sarayı Müzesi Konferans Salonu ve

MEF Okulları Başakşehir Kampüsü

 

 

  • DUYURULAR
  • Panel ve diğer etkinliklerle ilgili duyuruları buradan takip edebilirsiniz.

 

Sponsorlar

OMO

Kadıköy Belediyesi

 


Bu sayfa Preschool Teacher Education tarafından en son 11.05.2021 04:52:35 tarihinde güncellenmiştir.

HIZLI ERİŞİM