III. Dünya Oyun Oynama Günü

17 Mayıs III. Dünya Oyun Oynama Günü Etkinlik Programını pdf olarak buradan indirebilirsiniz.

May 17 The Third World Play Day activities program downloaded from here as pdf.

III. Dünya Oyun Oynama Günü
The Third World Play Day

III. Oyun Oynama Günü Logo

Marmara Üniversitesi Atatürk Eğitim Fakültesi İlköğretim Bölümü Okul Öncesi Öğretmenliği Ana Bilim Dalı tarafından 17-18 Mayıs 2012 tarihinde düzenlenecek olan “Türkiye III. Dünya Oyun Oynama Günü Sempozyumu ve Etkinlikleri” web sayfasına hoş geldiniz.

Ülkemizde üçüncü kez düzenlenecek olan bu etkinlik, 17-18 Mayıs 2012 tarihleri arasında Marmara Üniversitesi Göztepe Yerleşkesinde gerçekleştirilecektir. Bu kapsamda III. Dünya Oyun Oynama Günü etkinliğinin bu yıl belirlenen ana teması “Açık Hava Oyunları ve Oyun Alanları”dır. 17 Mayıs’ta Dr. İbrahim Üzümcü Kültür Merkezi’nde yapılacak olan sempozyuma yurt içinden ve yurt dışından çeşitli konuşmacılar katılacaktır. Sempozyumda “Dünya Oyun Oynama Günü’nün Türkiye İçin Anlam ve Önemi, Devletlerin Yükümlülükleri ve Yasal Bir Hak Olarak Oyunun Önemi, Somut Olmayan Kültürel Miras ve Geleneksel Çocuk Oyunları, Meydan Oyuncakları ve Günümüzdeki Yansımaları, Serbest Oyunun Çocuklar İçin Önemi, Pedagojik ve Sosyo-Kültürel Uygulamalar İçin Oyuncak Yapımı Aktiviteleri ve Morokko’lu Çocukların Oyunlarını Kullanma, Açık Havada Oynanan Çocuk Oyunları, Açık Hava Oyunlarının Çocukların Gelişim Alanlarına Etkisi, Çocuk Dostu Açık Hava Oyun Alanlarının Oluşturulmasında Yerel Yönetimlerin Sorumlulukları” başlıklarında konuşmalar yapılacaktır.

Sempozyumun açılış konuşması, okul öncesi eğitimi alanının değerli hocalarından Maltepe Üniversitesi’nden Sayın Prof. Dr. Ayla Oktay ve Marmara Üniversitesi’nden Sayın Prof. Dr. Yıldız Güven tarafından yapılacaktır.

III. Dünya Oyun Oynama Günü’nün ev sahipliğini Marmara Üniversitesi Atatürk Eğitim Fakültesi İlköğretim Bölümü Okul Öncesi Öğretmenliği Ana Bilim Dalı olarak gerçekleştirmekten dolayı son derece kıvançlıyız. III. Dünya Oyun Oynama Günü Etkinliğinin başkanlığını, üç yıldır Fakültemiz İlköğretim Bölümü Okul Öncesi Öğretmenliği ABD’dan Yrd. Doç. Dr. Işık Kamaraj tarafından sürdürülmektedir.

Sempozyuma, oyun oynamanın önemi ile ilgilenen akademisyenleri, araştırmacıları, üniversiteleri, Milli Eğitim Bakanlığı Okul Öncesi Eğitimi Genel Müdürlüğü’nü ve Kültür Bakanlığı temsilcilerini, Unicef Türkiye Temsilciliğini, Unesco Türkiye Temsilciliğini, okul öncesi eğitimcileri ve okul öncesi öğretmenliği öğrencilerini, ilköğretim sınıf öğretmenlerini ve sınıf öğretmeni öğretmen adaylarını, oyun oynamayı destekleyen ve oyun oynamayı seven kişi ve kurumları davet ediyoruz.

17 Mayıs 2012 tarihinde yapılacak olan sempozyumdan sonra, 18 Mayıs 2012’de III. Dünya Oyun Oynama Günü kutlama etkinliklerine devam edilecektir. Göztepe Kampüsü içerisindeki Okul Öncesi Öğretmenliği ABD. binası önünden başlayacak olan “Geleneksel Geçit Töreni” ile kutlamalara devam edilecektir. Geleneksel Geçit Törenin ardından, Okul Öncesi Öğretmenliği ABD. bahçesinde öğrencilerimiz tarafından hazırlanan oyun alanlarında oyun oynamaya devam edilecektir. Ayrıca, “Frederich Froebel’in Oyun İle ilgili Görüşleri ve Oyun Hediyeleri” isimli bir konferans 18 Mayıs 2012 tarihinde Atatürk Eğitim Fakültesi Atatürk Sanat Merkezinde gerçekleştirilecektir.

Sempozyum ve III. Dünya Oyun Oynama Günü Etkinliklerine ilişkin detayları öğrenmek için Fakültemiz internet sayfasında yer alan http://aef.marmara.edu.tr/bolum/120203/sayfa/5307/ bölümden gerekli bilgilere ulaşılabilir.

Sempozyuma ve diğer etkinliklerimize katılmak isteyen değerli katılımcıları üniversitemizde misafir etmekten mutluluk duyacağımızı belirterek konferansın ve yapılacak etkinliklerin başarılı geçmesini dileriz.

Prof. Dr. Cemil ÖZTÜRK

Ana Tema

Açık Hava Oyunları ve Oyun Alanları

Tarih : 17 Mayıs 2012

Yer : Marmara Üniversitesi Dr. İbrahim Üzümcü Kültür Merkezi Göztepe/İstanbul

17 Mayıs Etkinlik Programını pdf olarak buradan indirebilirsiniz.

May 17 The Third World Play Day activities program downloaded from here as pdf.

Tarih: 18 Mayıs 2012

Yer

Geleneksel Geçit Töreni

İlköğretim Bölümü-Dekanlık-Rektörlük Binası

Oyun Alanlarında Oyunlar Oynama

İlköğretim Bölümü Kantini

Konferans: “Frederich Froebel’in Oyun İle İlgili Görüşleri ve Hediyeleri”

Atatürk Sanat Merkezi /Atatürk Eğitim Fakültesi

Oyun Alanlarında Oyunlar Oynama

Kapanış Töreni

İlköğretim Bölümü Kantini

Yer: Marmara Üniversitesi Göztepe Kampüsü Atatürk Eğitim Fakültesi İlköğretim Bölümü / İstanbul

Kayıt

Sempozyum salonunun düzenlenebilmesi için ÖN KAYIT yapılması gerekmektedir. KAYIT FORMUNU  doldurularak Yrd. Doç. Dr. Işık Kamaraj'ın oyungunu ( at ) hotmail.com e-posta adresine gönderilmesi gerekmektedir.

Ulaşım

İETT ile ulaşım, kampüse yakın duraklardan geçen otobüslerin listesini görmek için Tıklayınız.

İDO ile ulaşım, kampüse en yakın terminalin (Kadıköy terminali) tarifesi için Tıklayınız. İDO ile Kadıköy'e ulaştıktan sonra yukarıdaki listeden öğrenebileceğiniz otobüslerle ve ya minibüs ile kampüse ulaşabilirsiniz.

TCDD ile ulaşım, Kampüsümüz T.C.D.D Haydarpaşa-Gebze hattı Feneryolu durağına yürüyüş mesafesindedir. Bu duraktan geçen tren saatileri için Tıklayınız.

Kampüsü Google Maps'den Görmek için Tıklayınız.

Konaklama ve Yemek

Sempozyumun bir gün olması nedeniyle konaklama ve öğle yemeği hizmeti verilmeyecektir.

Çay-kahve hizmeti sunulacaktır.

E-posta: oyungunu@hotmail.com

Destekleyenler*

AK BALON

BİLFEN OKULLARI

EĞİTEN KİTAP

PEGEM AKADEMİ

SADIK UYGUN YAYINLARI

Konferans ile ilgili duyuruları buradan takip edebilirsiniz.

Bu sayfa Preschool Teacher Education tarafından en son 11.05.2021 04:52:01 tarihinde güncellenmiştir.